Økologifagdagen 2012 – Mat uten hemmeligheter

Økologifagdagen 2012 – Mat uten hemmeligheter

Årets økologifagdag arrangeres 18. oktober. Les om dagen og meld deg på her.

Økologifagdagen er et samarbeid mellom Debio, Oikos, Bondens marked og Matmerk. Helgen før økologifagdagen arrangeres Bondens Marked med øko-fokus ved Valkyrie plass.

Regjerningen holder fast på sitt ambisiøse mål om 15 prosent økologisk produksjon og forbruk innen 2020. For å få dette til må andelen økologisk i storhusholdning økes kraftig. Vi har mye å lære av danskene, og spesielt dem som befinner seg i København kommune.

Der har de vedtatt et mål om 90 % økologisk mat innen 2015. I 2011 hadde de nådd 68 prosent. Til Økologifagdagen har vi hentet inn Claus Angelo fra København Mathus, som vil fortelle om hva Københavns kommune har gjort for å lykkes og hvordan høye mål, tydelig forankring i ledelsen og fokus på sunnhet og livskvalitet for innbyggerne har vært viktige drivkrefter.

Statens Landbruksforvaltning forteller om dagens situasjon og den økte satsingen på hjelp både til økoprodusenter og storhusholdninger som ønsker å satse på økologisk mat. Matmerk forteller om hvordan de gjennom økologisk.no skal nå ut til forbrukerne og hva som er budskapet.

Vi får også høre om livet hos den økologiske bonden Dag Thorenfeldt som sammen med kona driver Korsvold Gård på Hvaler. Du kjenner kanskje navnet igjen fra en serie artikler i D2. Hvordan butikkene lykkes med økosalg får vi høre fra Ragnhild Glader som er økologisjef på Ultra Bryn.

Sted: Nofima AS, Osloveien 1
Pris: 1.050,-
Dato: 18. oktober 2012

Hele programmet og påmeldingsskjema finner du her (Nofima).

[13.07.2012]

Tilbake
 

Databasen ØKOfrø

Nettstedet og databasen ØKOfrø inneholder informasjon om tilgjengelig såvare og settepotet.

##

Register for driftsmidler

Registeret inneholder driftsmidler som kan brukes i økologisk produksjon.

##

Produsenter og produkter

I Debios database kan du søke etter godkjente produsenter, bedrifter og produkter.

Send oss en tilbakemelding

Vi tar gjerne i mot tilbake-meldinger, ris og ros på den jobben vi gjør for våre kunder.

##